Križovatku Beharovce na D1 na Spiši otvorili o päť mesiacov skôr

09.05.2014 Levoča

Beharovce 9. mája (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dnes otvorila s výrazným predstihom dobudovanú križovatku Beharovce na diaľnici D1 pred tunelom Branisko na Spiši.

"Dobudoval sa ľavý jazdný pás a tiež pripájacie vetvy križovatky Beharovce na diaľnici D1 pred tunelom Branisko. Jej dobudovaním sme zabezpečili chýbajúcu časť dopravného napojenia cesty I/18 na diaľnicu v smere do Popradu, respektíve od Prešova," informoval hovorca NDS Marcel Jánošík.

Prínosom bude podľa neho aj zlepšenie životného prostredia. Doprava tak bude môcť obísť štátnu cestu I/18 lemovanú známou lipovou alejou pod Spišským hradom. "Časť križovatky bola vybudovaná ako súčasť stavby úseku diaľnice D1 Beharovce – Branisko v roku 2003. Následne pri výstavbe úseku diaľnice D1 Studenec – Beharovce v roku 2010 sa vybudoval pripájací pruh vratnej vetvy križovatky, teda vetva A," doplnil Jánošík.

Definitívne dobudovanie sa začalo realizovať v marci minulého roka, pričom zmluvný termín odovzdania stavby bol naplánovaný na september 2014. "NDS sa podarilo ukončiť stavebné práce takmer o päť mesiacov skôr a dnes bola stavba daná do definitívneho užívania motoristickej verejnosti," uzavrel hovorca NDS.
 

Vyberte región